School voorlichting

De cijfers liegen er niet om: 15% van de kinderen en tieners hebben last van obesitas en slechts 25% voldoet aan de bewegingsstandaard.

In de middelbare schoolperiode zijn kinderen minder afhankelijk van de ouders en maken vaak voor het eerst zelf keuzes over hun voeding. Helaas leidt deze vrijheid vaak naar zwaar gesuikerde energydrank, chips, weggooien van boterhammen van thuis etc. Hoewel overgewicht en ongezonde voedings- en bewegingsgewoontes onder schoolkinderen steeds vaker in het nieuws komen, is de voorlichting die kinderen thuis en op school krijgen meestal onvoldoende.

Naast overgewicht komen ook eetstoornissen helaas steeds vaker voor. Met name door invloeden uit de entertainment industrie en druk vanuit vrienden en vriendinnen kunnen kinderen een negatief zelfbeeld ontwikkelen. Dit kan aanleiding zijn voor stoornissen als anorexia of boulimia.

Paul Jonah Visser geeft als ervaren personal trainer en voedingsspecialist voorlichtingen op middelbare scholen door heel Nederland. Dit gebeurt bij voorkeur op klassikaal niveau zodat er ruimte is voor discussie en kinderen zich prettiger voelen om vragen te stellen. Paul maakt kinderen bewuster van gezonde voeding en beweging op een leuke en interactieve manier. Ook komen zit- en werkhouding aan bod.

Vitaler

Het lichaam van een kind in de groei stelt hoge eisen aan de voeding. Als hier niet aan wordt voldaan voelt een kind zich snel moe en lusteloos. Dit komt niet ten goede aan de prestaties op school.

Voorbereiding voor later

Kinderen op de middelbare school kunnen gedeeltelijk bepalen wat ze eten, als ze hierna op kamers gaan zijn ze helemaal op zichzelf aangewezen. Hoe eerder een goede basis wordt gelegd hoe beter.

Voorkom overgewicht

Voorkomen is beter dan genezen. Door kinderen bewust te maken van voeding kan obesitas in vele gevallen worden voorkomen.

Gezonde tussendoortjes

Paul leert de kinderen/tieners wat gezonde, lekkere tussendoortjes zijn waar weinig voorbereiding voor nodig is. Ook wordt uitgelegd waar op te letten in de supermarkt.

Ook bij u op school?

Denkt u dat klassikale voorlichting ook bij u op school van waarde kan zijn? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.